Selaa blogikirjoituksia

Suomalaisten kattojen pelastaja

Kimmo Riihimäki, Hämeen Laaturemontti

Yli 10 000 kattoremonttia. Ne toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki tuntee, sillä hän on viettänyt suomalaisilla katoilla viimeiset 22 vuotta. Tänä aikana hän on myös rakentanut yrityksen, jonka tuntevat melkein kaikki. Hämeen Laaturemontin iskulauseet ”Kattoremontti kahdessa päivässä” ja ”Katossa reikä, eikä” ovat puhutelleet suomalaisia ja tehneet yrityksestä tunnetun. Vaikka Kimmo Riihimäki on menestyvän yrityksen toimitusjohtaja, viettää hän edelleen paljon aikaa katolla.
– Haluan itsekin olla tekemässä kattoja ja opastamassa uusia tekijöitä talon tavoille, kertoo Kimmo.

Hämeen Laaturemontti on muuttanut radikaalisti koko toimialaa. Yritys toi työmaille nosturin, mikä on lyhentänyt kattoremontin jopa kahteen päivään. Samalla työturvallisuus ja asiakastyytyväisyys ovat parantuneet. Nyt kaikki tehokkaasti toimivat kattoremonttifirmat käyttävät nosturia.
– Tällä alalla on todella kova kilpailu, jossa pärjää vain sillä, että kehittää koko ajan fiksumpia ratkaisuja ja järkevämpiä toimintatapoja, kertoo Kimmo Riihimäki.

Nopea ja siisti asennus

Kun puhutaan suurista volyymeistä, kehittäminen koskee joskus aivan pieniä asioita, joilla on iso merkitys. Hyvä esimerkki on kateruuvi.
– Kaikkihan sen tällä alalla tietävät, että kateruuvit ovat olleet ihan surkeita, kertoo Kimmo.

Hämeen Laaturemontti on ollut mukana KINGI® kateruuvien kehittämisessä ja lähti ensimmäisenä kattofirmana käyttämään KINGI® kateruuveja heti, kun ne tulivat markkinoille.
– Meillä on ollut tosi hyvät kokemukset Kingistä. KINGI® kateruuvi on paljon nopeampi asentaa kuin aikaisemmin käyttämämme ruuvit. Sen saa porattua oikeaan kohtaan pellissä vaikka vähän huonommastakin asennosta. KINGI® kateruuvi ei lipsu eikä naarmuta pellin pintaa. Kun tehdään noin 3 300 kattoremonttia vuodessa, kateruuvin porautuvuus vaikuttaa asentamiseen kuluvaan aikaan todella paljon, Kimmo kertoo.

Paras porautuvuus säästää jopa yli 600 työpäivää vuodessa

Kimmo Riihimäki tietää, mistä puhuu. Jos lasketaan, että remontoitavat 3 300 kattoa ovat kooltaan 200 m2 ja kateruuveja käytetään 10 per neliö, KINGI® kateruuvien porautumiseen menee 133 työpäivää. Jos käytössä on markkinoiden heikoiten porautuva ruuvi, työpäivien määrä on 749. Heikoimmalla ruuvilla Hämeen Laaturemontti käyttäisi ruuvien kiinnittämiseen siis 616 työpäivää enemmän. Puhumattakaan siitä, paljonko menisi aikaa huonosti porautuvien ruuvien aiheuttamien asennusnaarmujen paikkailuun.
– KINGI® ei naarmuta kattopellin pintaa, joten asennustyö on siltäkin osin nopeampaa, kertoo Kimmo omasta kokemuksesta.

Kateruuvi ratkaisee kaupat

Määräystenmukainen KINGI® kateruuvi on vakuuttanut kattoremonttien tilaajat.
– Käytämme markkinoiden parasta kattopeltiä, josta profiloimme suomalaiseen tyyliin sopivimmat kattopellit. Työlle ja kattopellille olemme aina myöntäneet takuun, mutta markkinoilla ei ole ollut kunnollista kateruuvia eikä yhtään kateruuvia, jolla olisi takuu. Nyt takuumme koskee koko kattoa, sillä KINGI® kateruuvista uskallamme sanoa, että se kestää yhtä pitkään kuin kattopelti, myhäilee Kimmo.

KINGI® kateruuvi eroaakin muista ruuveista myös siinä, että sen kestävyydelle myönnetään pitkä takuu. KINGI® kateruuvilla on 20 vuoden ulkonäkö- ja ruostumattomuustakuu, 30 vuoden vuotamattomuustakuu ja 50 vuoden poikkiruostumattomuustakuu.

– Myös meidän myyjät ovat antaneet hyvää palautetta Kingistä. He ovat onnistuneet tekemään siitä myyntivaltin. Eräs myyjistämme kehui, ettei hän ole hävinnyt yhtään kauppaa sen jälkeen, kun saimme KINGI® kateruuvin käyttöön, kertoo Kimmo.

Suunnitteletko kattoremonttia?

Katso vinkit oppaasta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *