Hyväksytty kateruuvi

Vaikka peltikaton ruuvi tuntuu pieneltä yksityiskohdalta, on sillä merkittävä rooli koko peltikaton kestävyydessä. Jotta peltikatto kestää, valitse määräystenmukainen kateruuvi. 

Hyväksytty kateruuvi Suomessa

Tällä hetkellä ainut tapa osoittaa kateruuvin kelpoisuus ulkokäyttöön on käyttää rakennustuotteiden tuotehyväksyntälakia 21.12.2012/954: 5 Luku 17§; Rakennuspaikkakohtainen kelpoisuuden osoittaminen.

Lue lisää

Käyttötarkoitus

Rakentajan vastuulla on valita sellaisia rakennustarvikkeita, jotka soveltuvat aiottuun käyttötarkoitukseen. Määräysten mukaan teräskate tulee siis kiinnittää kateruuvilla, eikä esimerkiksi kipsilevyruuveilla. Valmistajan ilmoitus käyttötarkoituksesta saattaa joskus olla harhaanjohtava. Ole siis tarkkana, kun valitset rakennustarvikkeita kattoremonttiasi varten.

Lue lisää

Käyttöikä

Rakennusalan standardeissa on määritelty viitteelliset käyttöiät erityyppisille rakennuksille ja rakennusosille. Kateruuvin tulisi kestää yhtä pitkään kuin rakennuksenkin, mikä tarkoittaa omakotitalossa 50 vuoden kestävyysvaatimusta.

Lue lisää

Ilmastorasitus

Ilmastorasitus kuluttaa kaikkia rakennusmateriaaleja. Siihen, kuinka paljon, vaikuttavat liikenteen ja tehtaiden päästöt, lämpötila ja kosteus. Kateruuvi on määräystenmukainen ja peltikatto kestää, kun valitset rakennuspaikan ilmastorasitukseen sopivan kateruuvin.

Lue lisää

Korroosiokestävyys

Kestävän rakentamisen salaisuus on siinä, että rakenteen kaikki osat jaksavat taistella yhtä pitkään ikääntymistä vastaan. Kateruuvin tulee kestää siis yhtä pitkään kuin kattopellin. Vaikka kuvittelisi, että kaikki kateruuvit kestävät ruostumatta yhtä pitkään kuin katepelti, näin ei kuitenkaan ole.

Lue lisää

Ainoa ulkokäyttöön hyväksytty kateruuvi

KINGI® Kateruuvin suunnittelun ja valmistuksen lähtökohtana toimivat kyseiseen tuotteeseen liittyvät lait, asetukset, määräykset ja ohjeet. KINGI® kateruuvin valitseva voi olla varma turvallisesta ja vaatimustenmukaisesta valinnasta.

KINGI® kateruuville on  ainoana maalattuna hiiliteräsruuvina myönnetty varmennettu käyttöseloste ilmastorasitusluokkiin C1–C3. Testatusti se kestää myös ankarassa C4-ilmastorasitusluokassa. Näin Kingin käyttö on sallittu käytännössä koko Suomessa.

Tutustu Kingin ominaisuuksiin.

Ilmastorasitusluokka C1: Hyvin lievä

RASITUSLUOKKA C1: HYVIN LIEVÄ.

Kuivat sisätilat.

Ilmastorasitusluokka C2: Lievä

RASITUSLUOKKA C2: LIEVÄ

Lämmittämättömät sisätilat, kuiva ja puhdas ulkoilma sekä maaseutuilmasto.

Ilmastorasitusluokka C3: Kohtalainen

RASITUSLUOKKA C3: KOHTALAINEN

Kaupunki- ja teollisuusilmasto, jossa kohtalainen rikkidioksidikuormitus. Rannikot joissa alhainen suolapitoisuus. Sisällä tuotantotilat joissa korkea kosteus ja epäpuhtauksia ilmassa.

Ilmastorasitusluokka C4: Ankara

RASITUSLUOKKA C4: ANKARA

Ulkona teollisuusalueet ja rannikkoalueet, joissa kohtalainen suolapitoisuus. Rannikolla telakat. Sisätiloissa kemianteollisuuden tuotantolaitokset, uimahallit ja -altaat.

C1 C2 C3 C4
KINGI® kateruuvi
Muiden valmistajien kateruuvit, joilla on varmennettu käyttöseloste
Muiden valmistajien kateruuvit, joilla on CE-merkki

Kysy Kingiltä

Mitkä asiat vaikuttavat peltikaton kestävyyteen? Miksi KINGI® kateruuvia ei tehdä ruostumattomasta teräksestä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen Kysy Kingiltä -palstalta. Jos et löydä valmista vastausta, voit myös itse kysyä Kingiltä.

Kingiltä kysyttyä

Tilaa uutiskirje

Kingin uutiskirjeessä on aina ajankohtaista ja mielenkiintoista tietoa teräskatteista, niiden kestävyydestä ja kestävästä kiinnittämisestä. Uutiskirjeistä saat myös tietoa rakentamisesta, rakennusmääräyksistä, rakennustuotteista ja niiden hyväksynnästä. Kun tilaat Kingin uutiskirjeen, saat vinkkejä, jotka auttavat rakentamaan kestävämmin ja kustannustehokkaammin.

Tilaa uutiskirje