Kateruuvitestit

Kingin ja muiden kateruuvien korroosiokestävyyttä ja porautuvuutta on testattu erilaisilla kokeilla. Tutustu kokeisiin ja katso, miten eri kateruuvit pärjäävät vertailussa.

HAMK Kateruuvitesti

Kateruuvitesti HAMK

HAMK testiraportti

Kateruuvin tulisi kestää yhtä kauan kuin katemateriaalinkin on suunniteltu kestävän, mutta kuinka kauan eri kateruuvit oikeasti kestävät katolla ruostumatta? HAMK:n ohutlevykeskus testasi. 1000 tunnin proheesiotestissä oli mukana kahdeksan Suomessa yleisesti myytävää kateruuvia.

Lue raportti ›

 

HAMK C4 lausunto

Tutkimusten perusteella Kingi-asennusruuvin korroosionkestävyys on selvästi parempi kuin yleisesti käytössä olevien sinkittyjen ja maalipinnoitettujen asennusruuvien korroosionkestävyys. Testien perusteella ruuvi soveltuu käytettäväksi olosuhteissa, joiden ilmastorasitusluokka on C4 ja jossa vaaditana kestävyysluokkaa korkea (H).

Lue lausunto ›

Pinnoitepaksuus

Jos kateruuvin maalipinnoite kestää, kateruuvikin kestää ruostumatta. Oikein toteutettu, riittävän paksu pinnoite suojaa ruuvia korroosiolta. Onko kaikkien kateruuvien pinnoite riittävä?

Lue raportti ›

Korroosiokestävyys

Kateruuvit ovat kovien säiden armoilla. Miten seitsemän erilaisen kateruuvin maalipinnoite kestää haastavissa korroosio-olosuhteissa? Miten käy, kun pinnoite pettää?

Lue raportti ›

Porautuvuus

Hyvä kateruuvi porautuu kiinnitettävän teräsohutlevyn läpi nopeasti, täsmällisesti ja kattopeltiä naarmuttamatta. Löytyykö 10 eri kateruuvin porautuvuudesta eroja?

Lue raportti ›