Kattoremontin Ostajan Opas

Takuulla pitkäikäinen peltikatto

Onnistunut kattoremontti perustuu tarkasti tehtyyn urakkasopimukseen ja laadukkaisiin materiaaleihin. Valitse luotettava toimija, joka tuntee rakennusmääräykset sekä käyttää kattopeltejä ja kateruuveja, joilla on valmistajan antama 20 vuoden takuu.

Lataa opas

 

Näin saat takuulla pitkäikäisen peltikaton

 

1. Vaadi lainmukainen kattoasennus

Rakennusmääräysten* mukaan peltikaton lainmukainen asennus edellyttää, että kateruuveilla on yhtä hyvä korroosiokestävyys kuin kattopelleillä. Harmittavan usein laadukkaat pellit asennetaan yksikerrosmaalatuilla, sisäkäyttöön kelpaavilla kateruuveilla, jotka eivät ole määräysten mukaisia. Ruostuvat ja vuotavat kateruuvit aiheuttavat ylimääräisen ja kalliin ruuvien vaihdon.

 

Lähes kaikki Suomessa asennettavat kattopellit ovat kolmikerrospinnoitettuja. Niiden säänkestävyys ja kelpoisuus on testein todettu ja niille annetaan 20 vuoden ruostumattomuustakuu.
Lähes kaikki Suomessa asennettavat kattopellit ovat kolmikerrospinnoitettuja. Niiden säänkestävyys ja kelpoisuus on testein todettu ja niille annetaan 20 vuoden ruostumattomuustakuu.
Kolmikerrospinnoitettu kattoruuvi
Markkinoilla on nyt kolmikerrospinnoitettu kateruuvi. Kingin kehittämän ja kansainvälisesti patentoidun Durabl3-kolmikerrospinnoitteen ansiosta KINGI® kateruuvin korroosiokestävyys on testatusti vähintään yhtä hyvä kuin kolmikerrospinnoitetun kattopellin.

 

Kiinnitä huomiota kateruuveihin

Varmista, että korroosiokestävä kattopeltisi kiinnitetään yhtä korroosiokestävällä kateruuvilla.
Varmista, että kateruuvi täyttää KAIKKI nämä vaatimukset:
– Kolmikerrospinnoitetulle kattopellille kolmikerrospinnoitettu kateruuvi
– Kateruuvilla on yhtä pitkä takuu kuin kattopellillä, kirjallisesti ja takuuehdot mukana
– Kateruuvi on Suomessa virallisesti hyväksytty C3-ilmastorasitusluokkaan
– Kattopeltiin asennetun kateruuvin kestävyys ulkokäytössä on testattu rasitustestein

Vaadi urakkasopimukseen teksti: Kattopeltien ja -listojen kiinnittämiseen käytetään KINGI® kateruuveja.

*  Rakennusmääräysten perusajatus on, että samassa käyttökohteessa olevat tuotteet omaavat samat elinkaaret: kestävät yhtä pitkään samalla kunnossapidolla.
Lisäksi teräsrakenteita koskevat tekniset vaatimukset määräävät: ”Liittimien, kiinnittimien ja tiivisteellisten aluslaattojen tulee vastata korroosiokestävyydeltään kiinnitettäviä kokoonpanoja”, SFS-EN 1090-2, kohta 5.6.1.


 

2. Tunnista lainmukainen kiinnitys

 

Takuu

Vastuullinen ammattilainen antaa kattopeltiä vastaavan kirjallisen takuun ja hyväksyttävät takuuehdot myös kateruuveille. KINGI® on ainoa kateruuvi, jolle valmistaja antaa 20 vuoden ruostumattomuustakuun, 30 vuoden vuotamattomuustakuun ja 50 vuoden poikkiruostumattomuustakuun. Kateruuvilla on tärkeä rooli myös kattopellin takuussa. Huono kateruuvi naarmuttaa helposti kattopeltiä, jolloin naarmutetun kattopellin takuu yleensä raukeaa.

Takuu       takuu_30       takuu_50

Kruunu

Pitkäikäisen peltikaton kiinnityksen voi kuka tahansa todeta ruuvin kannasta. KINGI® kateruuvin kanta muistuttaa kruunua. Kannan kruunumainen muoto on tarkoituksenmukaiseksi suunniteltu ja mallisuojattu ainoastaan Kingin käyttöön. Sakaroiden väleistä vesi valuu pois ruuvin kannasta eikä jää ruostuttamaan sitä. Korkealle ulottuvat sakarat myös tukevoittavat asennusistukan otetta taaten nopean ja täsmällisen asennuksen ilman kattopellin naarmuuntumista.

Kruunusta sen tunnistaa


 

3. Älä mene halpaan

Ruostunut kateruuviKolmikerrospinnoitetun KINGI® kateruuvin hinta
on hieman korkeampi kuin yksikerrosmaalatuilla
ja vain sisäkäyttöön kelpaavilla kateruuveilla. Kattoremontin kokonaishinnassa kateruuvien hintaero on kuitenkin mitättömän pieni, alle yhden prosentin. Se on pieni osuus koko katon hinnasta ja pieni hinta siitä, että katosta tulee määräysten mukainen ja pitkäikäinen.

Älä siis mene halpaan, mitättömällä ”säästöllä” voi olla todella kalliit seuraukset kateruuvien ennenaikaisesta vaihdosta sekä mahdollisista vuodoista johtuen.

 

 


 

Kiinnityksen pitkäikäisyys on testattu

HAMK testi
Vasemmalla yksikerrosmaalattu kateruuvi 618 tunnin kohdalla, oikealla 1000-tuntisen testin virheettömänä
kestänyt kolmikerrospinnoitettu KINGI® kateruuvi testin jälkeen.

 

HAMK testasi Suomessa myytävät kateruuvit. 1000 tunnin rasitustestillä testattiin kateruuvien pitkäaikaiskestoa kattopeltiin asennettuna. Pellin Pural-kolmikerrospinnoitteen korroosiokäyttäytymisestä päätellen 1000 tuntia vastasi yli 20 vuoden käyttöä Suomen ilmastossa.

Katso taulukosta kuinka eri ruuvit pärjäsivät rasitustestissä. Vain KINGI® kateruuvi on kolmikerrospinnoitettu. Muut testin markkinoilla olevat kateruuvit ovat yksikerrosmaalattuja. Suurin osa niistä alkoi ruostua jo 187 tunnin kohdalla.

hamk-taulukko

 Lue koko testiraportti

 

Suomalainen innovaatio

Kestävä valinta on kaikin puolin helppo

 

Valitsemasi pitkäikäiset rakennustuotteet turvaavat omaisuutesi arvon säilymisen. KINGI® kateruuvi on patentoitu suomalainen innovaatio ja ainoa Suomessa valmistettu kateruuvi. Se on Avainlipputuote, jonka valinnalla luot myös työtä ja hyvinvointia Suomeen.

Lue lisää »

Valitse vastuullinen ammattilainen

Luettelon vastuullisista ammattilaisista, jotka käyttävät KINGI® kateruuveja
löydät Jälleenmyyjät-sivuiltamme.

Katso jälleenmyyjät