Selaa blogikirjoituksia

Miksi kolmikerrospinnoitus on paras tae oikeasta kateruuvista?

Kolmikerrospinnoitus takaa ruostumattomuuden

Onko nykyinen tai tuleva kattosi Suomen suosituinta katemateriaalia eli maalipinnoitettua terästä?

2000-luvulle tultaessa maalattujen kattopeltien korroosionkestävyys nousi yli 50 vuoteen ja huoltoväli yli 20 vuoteen Suomessa kehitetyn Pural® pinnoitteen ansiosta. Kehitystyö oli tarpeen, sillä näin saatiin Suomen katoille vaatimukset täyttävä kattopelti. Kaikki maalatut kattopellit ovat kolmikerrospinnoitettua hiiliterästä ja niitä myydään monilla eri tuotenimillä.

Peltikaton kestävyydestä puhuttaessa unohdetaan valitettavan usein kateruuvi, vaikka sillä on oleellinen rooli koko katon pitkäikäisyydessä ja takuiden säilymisessä. Unohtaminen on ymmärrettävää, sillä kestävän katon ostaja pitää itsestään selvänä, että katto myös asennetaan yhtä kestävillä kateruuveilla. Näin ei aina ole, vaikka Suomen rakennusmääräyksetkin sitä vaativat; kattopelti on kiinnitettävä vastaavan korroosionkestävyyden omaavalla kateruuvilla (asennusta koskeva standardi SFS EN 1090-2). Vuodesta 2015, kolmikerrospinnoitetun KINGI® kateruuvin tultua markkinoille, teräskatoille on ollut valittavissa samaa paria oleva kiinnitys.

Miksi yksikerrospinnoitettu ruuvi ruostuu?

Katolle asennettavien terästuotteiden ruostesuojaukseen ei ole oikoteitä. Sähkösinkitys ja yksi ohut maalikerros ilman esikäsittelyä eivät anna terästuotteelle riittävää suojaa ulkokäyttöön. Tällaisella pinnoituksella eivät kateruuvit kestä asennusta ja ruostuvat katolla pilalle paljon ennen kattopeltiä. Näitä kateruuveja myydään valitettavasti ulkokäyttöön perusteettomasti. Ainoa täysin luotettava tunnusmerkki kateruuvin kelpoisuudesta on kruunukanta. Vain se takaa, että ruuvissa on kolmikerrospinnoitus.

Kolmikerrospinnoitus takaa ruostumattomuuden

KINGI® kateruuvin kolmikerrospinnoitusmenetelmä on patentoitu ja sen on kehittänyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen, joka on tehnyt uraauurtavaa kehitystyötä teräskattojen korroosio-kestävyyden eteen. Ulkokäyttöön tarkoitetussa ruuvissa pitää olla sinkkikerroksen päällä tartuntakerros (esikäsittely), pohjamaali ja pintamaali. Näin on vain KINGI® kateruuvissa. Teräsrakenteiden teräviin kulmiin tulee ohuempi maalikerros kuin tasaisille pinnoille. Terävät kulmat ja reunat pitää maalausstandardin mukaan pyöristää, joten niin on tehty KINGI® kateruuville. Näin pinnoitetta on riittävästi joka kohdassa. Pinnoitteen tarttuvuus on varmistettu erityisellä Silaani-tartuntakerroksella, jonka kemialliset harukset sitovat pohjamaalin alustaansa. Kaksi jauhemaalikerrosta ovat yhteensä 120 mikrometriä, mikä on riittävä suoja aina C4-ilmastorasitusta vastaan.

Kun olet tilaamassa uutta teräskattoa tai korjauttamassa vanhaa, on hyvä muistaa, että se halvin osa pakettia on kateruuvi. Kateruuvi voi joko pilata kattosi tai kruunata sen pitkäikäiseksi. Hyväksy ainoastaan kolmikerrospinnoitus. Kolmikerrospinnoitetut KINGI® kateruuvit katollesi saat vain valtuuttamiltamme jälleenmyyjiltä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *