Suomalainen innovaatio

KINGI® kateruuvin valmistuksessa hyödynnetään korkealuokkaista osaamista ja laadukkaan lopputuloksen takaavia valmistusmenetelmiä.

KINGI® kateruuvi on suomalainen innovaatio. Suomessa on käytetty sinkittyjä teräskateprofiileja 1950-luvulta ja tehdasmaalattuja teräskateprofiileja 1970-luvulta lähtien. Aluksi kattopeltien kiinnittämiseen käytettiin tiivisteprikallisia nauloja ja myöhemmin akkuporakoneiden kehittyessä ruuveja. Ruuvien etu nauloihin nähden on se, etteivät ne nouse alustastaan ruodepuun eläessä samalla tavalla kuin naulat. Toinen etu on tiivistelaatan hallitumpi kiristyminen asennuksessa. Ruuvilla saadaan varmempi ja pitkäaikaisempi tiivis kiinnitys.

Yli 30 vuoden ajan teräskatteiden kiinnittämiseen on käytetty kateruuveja, joiden maalipinnoitus ei vastaa korroosionestomaalauksen minimitasoa. Tähän ongelmaan Jorma Kinnunen lähti etsimään ratkaisua. Lisäksi hänen aiemmin 1990-luvulla kehittämänsä Pural® -pinnoite tarvitsi yhtä kestävän ruuvin.

Pitkässä tuotekehitysprosessissa yhdistettiin uusin esikäsittely- ja maalaustietous ruuvin pinnoitukseen ja tuloksena syntyi aito suomalainen innovaatio, KINGI® kateruuvi.

Näin KINGI® kateruuvi valmistetaan

ALUSLAATTA

Aluslaatta valmistetaan niin sanotusta merialumiinista, joka on lujempaa kuin tavallinen alumiini. Merialumiinin korroosiokestävyyden salaisuus on alumiiniseokseen lisätty magnesium.  Kun perusalumiinin lujuus on vähintään 55 megapascalia, KINGI® kateruuvien alumiinin lujuus on vähintään 130 MPa. Aluslaatassa käytettävän, säänkestävän EPDM-kumin resepti on kehitetty nimenomaan kateruuvien aluslaattaa varten. Kumi vulkanoidaan alumiinin erikoiskäsitellylle pinnalle.

RUUVIAIHIO

Ruuviaihion CrownD-muotoiltu kanta eli kruunu syntyy kahden työvaiheen tuloksena. Sen jälkeen ruuviaihioon tehdään FastFX-kierre.

Valmiiksi muotoiltu ruuviaihio karkaistaan siten, että saavutetaan hyvän porautuvuuden varmistava kovuus. Edellämainitut vaiheet tehdään Taiwanissa, jonne on keskittynyt paras ruuviaihioiden valmistuksen osaaminen. Siellä tehdään suurin osa länsimaissa käytettävistä ruuveista.

DURABL3-PINNOITE

Seuraavaksi ruuviaihio puhdistetaan kuljetuksen vaatimasta suojaöljystä ja muista epäpuhtauksista. Puhdistetulle ruuviaihiolle suoritetaan sähkösinkitys, joka suojaa maalivaurioiden sattuessa terästä katodisesti. Lisäksi sähkösinkityksen mikrokarhea pinta takaa maalille parhaan tartunnan, koska se maksimoi tartuntapinta-alan ja parantaa maalin ankkuroitumista metallipintaan. Sähkösinkityksessä sinkkipintaan ei synny piikkejä tai kohoumia, jotka ohentaisivat paikallisesti maalikerrosta. Sähkösinkityksen paksuus on optimoitu siten, että se on riittävän paksu takaamaan kunnollisen suojan ruuviteräkselle mutta ei liian paksu heikentääkseen ruuvin porautuvuutta.

Sinkitysprosessin loppuvaiheessa ruuviaihiolle suoritetaan nykyaikainen Silaani-esikäsittely, joka varmistaa maalin tartunnan ja lisää korroosiokestävyyttä.

Radialco-muotoilu takaa riittävän pinnoitepaksuuden myös kulutukselle alttiissa kulmissa. Korroosiokestävyyden viimeistelee Durabl3-pinnoite, jonka Kingi Oy tekee Nurmijärvellä,  maailman ensimmäisellä Durabl3-maalauslinjalla.

Näin syntyy KINGI® – ainoa hyväksytty kateruuvi.

ISO 9001 –laatusertifikaatti

Tutkittua laatua

Koko valmistusketju on ISO 9001 –laatusertifioitu. Tuotteen laadunvarmistus tehdään standardien SFS-EN ISO 3269 ja SFS-EN ISO 10666:1999 mukaisesti. Laatua seurataan säännöllisesti ulkopuolisen tutkimuslaitoksen tekemissä laatutesteissä.

Valmistuksen yhteydessä tehdään seuraavat laaduntarkastustoimenpiteet:
  • tarkastetaan ruuvin mitat kahdessa eri vaiheessa
  • testataan ruuvin porautumisaika kolmessa eri vaiheessa
  • tarkastetaan vääntölujuus kahdessa eri vaiheessa
  • tarkastetaan sähkösinkityksen paksuus ja laatu
  • arvioidaan vetyhaurausriski
  • testataan maalin tarttuvuutta kahdessa eri vaiheessa
  • tarkastetaan ruuvin sopivuus asennusistukkaan

Lisäksi jokaisesta maalauserästä varastoidaan ruuveja eränumeroittain vähintään 20 vuodeksi mahdollisia jälkitarkastuksia varten. Pinnoitejärjestelmän laatua seurataan jatkuvasti ulkopuolisen tutkimuslaitoksen tekemillä korroosiokokeilla.

Sinivalkoinen valinta

KINGI® kateruuville on myönnetty Avainlippu. KINGI® kateruuvin valmistuksesta suurin osa tehdään Suomessa. Ulkomaisilta toimittajilta hankintaan vain ne puolivalmisteet ja raaka-aineet, joita ei voi Suomesta hankkia. KINGI® kateruuvi on sinivalkoinen valinta, sillä sen hankkiminen tuo työtä ja luo hyvinvointia Suomeen.

Kiinnostuitko kotimaisesta innovaatiosta?

Tilaa ruuvinäyte