Selaa blogikirjoituksia

Nostetaan Suomi suosta

Jari Lehtola, toimitusjohtaja, Kingi Oy

Suomi tuntuu olevan poikkeuksellisen syvällä taloudellisen kurimuksen suossa. Bruttokansantuote on samalla tasolla kuin noin 10 vuotta sitten. Kun globaaleita markkinoita on jaettu uusiksi, Suomen osuus on kutistunut. Työttömyys lisääntyy ja valtion velka kasvaa hurjaa kyytiä, joka päivä lähes 3 eurolla jokaista suomalaista kohti.

Vaikka Suomen valtion päättäjät tekevät parhaansa saattaakseen Suomen nousukiitoon, tärkeimmät teot tapahtuvat suomalaisissa yrityksissä ja meidän jokaisen valinnoissa. Uskommeko me suomalaiset itse omiin mahdollisuuksiimme? Teemmekö itse valintoja, jotka auttavat suomalaisia yrityksiä menestymään?

Huikea prosenttiosuus eli 99,8 % suomalaisista yrityksistä on pk-yrityksiä. Juuri näissä yrityksissä piilee kasvun mahdollisuus, sillä historiatiedon valossa suurin osa yksityisen sektorin työpaikoista syntyy juuri pk-yrityksiin. Eikä ihme, sillä kasvua meidänkin yrityksessä haetaan.

Me täällä pk-yrityksissä kehitämme koko ajan uusia, entistä parempia tuotteita ja palveluita. Emme me jouda murehtimaan taloudellista kurimusta, vaan olemme käärineet hihat ja painamme täysillä. Kahdessa vuorossa. Parannamme tuottavuutta ihan omin konstein: tekemällä asioita nopeammin, tehokkaammin, paremmin. Etsimme uusia markkinoita, myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Palkkaamme uusia työntekijöitä. Investoimme osaamiseen, tuotantoteknologiaan, laatuun, markkinointiin ja johtamiseen.

Teemme töitä saadaksemme tilauskirjat täyteen ja jatkaaksemme kasvuinvestointeja. Ja se jäi vielä sanomatta, että me haluamme nimenomaan tehdä tuotteita, jotka kestävät ainakin isältä pojalle. Kestävien tuotteiden kehittäminen ja valmistaminen on kalliimpaa kuin laadultaan surkeiden, joten meidän tuotteemme maksavatkin vähän enemmän.

Pk-yritykset, kuten Kingi Oy, mahdollistavat talouskasvun

Uskallamme pyörittää tuotantoa täällä, vaikka niin monet yritykset vievät omansa Kaukoitään tai Itä-Eurooppaan. Toki mekin tuomme osan raaka-aineista ja puolivalmisteista ulkomailta, mutta pidämme Suomessa niin ison osan tuotannosta kuin on järkevästi mahdollista. Toivomme, että tämä osuus kasvaa ajan myötä.

Aiomme pysyä täällä vastaisuudessakin ja olemme ylpeitä siitä, että voimme laittaa siniristilipun tuotepakkaustemme kylkeen. Ja toivomme, että meidän asiakkaille se siniristilippu on tae laadusta ja luotettavuudesta, ja saa valinnan vaa’an kallistumaan juuri meidän tuotteeseemme. Sillä juuri nämä sinivalkoiset valinnat saavat Suomen nousemaan suosta. Miten sinä valitset?

Jari Lehtola
toimitusjohtaja
Kingi Oy

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *