Selaa blogikirjoituksia

Kari Lehtola vie Kingin uusille markkinoille

Kari Lehtola

Kari Lehtola aloitti Kingi Oy:n vientijohtajana joulukuussa. Yrityksessä eletään mielenkiintoisia aikoja, sillä Kingin suunnitelmissa on kansainvälisten markkinoiden valloittaminen. Kingi Oy on ravistellut Suomen kateruuvimarkkinoita, sillä aiemmin kateruuveihin ja niiden laatuun ei ole juurikaan kiinnitetty huomiota.
– KINGI® kateruuvi on Suomessa ainoa ilmastorasitusluokkaan C3 hyväksytty kateruuvi. Kotimaan markkinat ovat kuitenkin pienet kapasiteettiimme nähden, joten haemme kasvun paikkoja muista maista. Kartoitamme nyt 10 maan markkinatilannetta Euroopassa. Näistä valitsemme muutaman pilottimaan, joissa aloitamme markkinoinnin ja myynnin, Kari kertoo Kingi Oy:n kansainvälistymissuunnitelmista.

Kingin myötä tiilikattomiehestä on tullut peltikattojen vannoutunut kannattaja. Eikä vain viran puolesta.
– Ensimmäisen tilipussin sain peruskouluikäisenä tiilikaton ladonnasta. Vuonna 1991 rakensin omakotitalon, johon valitsin tiilikaton, ja nyt harmittaa. Nyt katto näyttää ihan surkealta, vaikka sieltä on sammalet pesty pois muutama vuosi sitten. Katto alkaa olla elinkaarensa päässä ja seuraava on ehdottomasti peltikatto. Se on kevyempi, helpompi huoltaa ja paljon kestävämpi, etenkin nyt kun on saatavana myös näitä KINGI® kateruuveja, jotka kestävät yhtä pitkään kuin parhaat kattopellit, Kari iloitsee kattomateriaalien kehittymisestä.

Kingi Oy tekee töitä kestävämpien peltikattojen puolesta. Kari kertoo, miten kateruuvi vaikuttaa asumisen mukavuuteen ja kustannuksiin.
– Monet ajattelevat, että kateruuvi on ihan tosi pieni osa peltikattoa, mutta moniko tietää, kuinka iso merkitys sillä on koko peltikaton kestävyyden kannalta? Jos peltikatto vuotaa, se yleensä johtuu kiinnityksen ongelmista. Huonot kateruuvit lisäävät huolto- ja korjauskustannuksia ja aiheuttavat turhaa huolta ja ylimääräistä vaivaa asukkaille, Kari kertoo.

Tehtävä Kingin vientijohtajana on luonteva jatkumo Karin uralle. Kari on työskennellyt rakennusalan yrityksissä niin viennin parissa kuin toimitusjohtajan tehtävissä.
– Kingissä minua kiehtoo se, että tämä on nuorekas ja innovatiivinen yritys. Olen koko ajan seurannut Kingin kehitystä ja sitä, miten isoja panostuksia tällaisen ruuvin kehittäminen vaatii. Kasvuhakuisessa yrityksessä asioista saa koko ajan ajatella uudella tavalla eikä kukaan ole kehityksen jarruna. Täällä pääsee omalla panoksella vaikuttamaan asioihin, ja kun pääsee tekemään ja tutkimaan uusia asioita, on työkin palkitsevaa. Kingin toimitusjohtaja Jari on minun veli, joten KINGI® oli jo minulle entuudestaan tuttu. KINGI® kateruuvi on kateruuvien ykkönen; yhtä hyvää ei löydy, iloitsee Kari.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *