Selaa blogikirjoituksia

Jo yli 10 000 hyväksytysti kiinnitettyä peltikattoa

Jo yli 10 000 hyväksytysti kiinnitettyä peltikattoa

Yli 10 000 KINGI® kateruuveilla toteutettua kattoremonttia on komea luku ja näitä hyväksytysti kiinnitettyjä kattoja valmistuu kymmenittäin lisää joka päivä. Ja tämä on vasta alkua. Tavoitteemme on, että kaikki Suomen peltikatot kiinnitetään rakennusmääräysten mukaisesti. Ei enää määräystenvastaisia ruuveja ja ruostetta, vaan pelkästään kestävillä kateruuveilla kiinnitettyjä peltikattoja. Uskomme, että rakentamisen laatu Suomessa paranee, vaikkapa katto kerrallaan.

Rakennusmääräysten mukaan peltikaton lainmukainen asennus edellyttää, että kateruuveilla on yhtä hyvä korroosiokestävyys kuin kattopelleillä. Tämä tarkoittaa sitä, että peltikaton asentamista koskevan standardin (SFS-EN 1090-2) mukaan Suomessa tyypillisessä C3-ilmastorasitusluokassa käytetty kattopelti on kiinnitettävä yhtä hyvän korroosiokestävyyden omaavalla C3-hyväksytyllä kateruuvilla, joita on vain yksi Suomessa.

Onneksi markkinoilla on tämä yksi, joka täyttää nykyiset määräykset peltikaton kiinnittämisestä. Kotimainen, Nurmijärvellä valmistettu KINGI® kateruuvi on ainoa C3-hyväksytty maalattu hiiliteräsruuvi täyttämään peltikaton asentamista koskevan standardin vaatimuksen. Teimme määräysten noudattamisesta myös helppoa tekemällä ruuvin, joka on muita helpompi ja nopeampi asentaa. KINGI® kateruuvia asennettaessa pellin pinnalle ei synny porausjätettä eikä naarmuja, jolloin myös pellin takuut ja ulkonäkö säilyvät.

Uskomme, että kaikki toimijat haluaisivat tehdä määräysten mukaisia kattoja. Harmittavasti liikkeellä on väärää tietoa kateruuveista ja niiden hyväksynnöistä, jolloin laadukkaita peltejä asennetaan määräystenvastaisesti yksikerrosmaalatuilla, vain sisäkäyttöön kelpaavilla kateruuveilla, jotka ruostuvat liian nopeasti.

Me haluamme tehdä osamme, jotta väärästä tiedosta johtuvat rakentamisen laatuongelmat saadaan kitkettyä markkinoilta. Tule sinäkin mukaan talkoisiin tutustumalla tosiasioihin ja jakamalla niitä. Vastuullisesti toimimalla saamme laadun paranemaan. Aikuisten oikeasti hyväksyttyjä tuotteita on turvallinen myydä ja ostaa ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. Suomen lakien ja Euronormien mukainen peltikaton kiinnitys on helppo tunnistaa sen kruunusta.

 

Katso miten Kingi toimii asennuksessa »
Katso miten Kingi selvisi korroosiotestissä »

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *