Selaa blogikirjoituksia

Insinöörien kateruuvivalinta omalle katolle: “Ainoa mikä toimii”

Insinöörien kateruuvivalinta: Kingi kateruuvi

Kesällä 2016 porilainen rakennusalan yrittäjä, insinööri Seppo Kaarnamo huomasi, että hänen valvomallaan kattotyömaalla käytettiin aikaisemmasta poikkeavaa kateruuvia. Hämeen Laaturemontti esitteli Kaarnamolle uuden, rakennusmääräykset täyttävän ja ulkokäyttöön ainoana Suomessa hyväksytyn kateruuvin. Se oli Kingi. Kateruuvin ominaisuudet vakuuttivat Kaarnamon siinä määrin, että hän halusi sen ehdottomasti omaan tulevaan projektiinsa; ystävänsä, rakennusalalta jo eläkkeelle jääneen Seppo Saarivirran kodin uudelle katolle.

Kesällä 2017 Saarivirran katolla Porin Ulvilassa komeilee kiiltävä, musta kateruuvi poikineen. Ruukin pellissä kruunupäiset kannat ovat tunnistettavia, Sepot saivat katolleen ruuvien kingin. “Tätä ei voi muuta kuin suositella, tämä on ainoa mikä toimii”, toteavat rakennusalan ammattilaiset yhdestä suusta. “Asennus on erittäin helppoa, kun teräväkärkinen Kingi porautuu juuri siihen kohtaan mihin se halutaan, myös kauempaa kurkottaessa. Se ei luisu oikealle eikä vasemmalle, joten peltiin ei tule ylimääräisiä, myöhemmin ruostuvia naarmuja. Kingi ei myöskään lastua, vaan sujahtaa kahdenkin pellin läpi oikein helposti”, Kaarnamo kehuu. “Porakärkiruuveissa on se huono puoli, että kun se poraa reikää, niin se poraa myös sinne kiinnityspohjapuuhun, joten se heikentää ruuvin ylösvetolujuutta. Kingi ei poraa materiaalia pois, joten sen kiinnittyminen on parempaa”, Kaarnamo lisää.

Miehet saivat kateruuvit suoraan Kingin tehtaalta Nurmijärveltä, ja asiakaspalvelu saa heiltä vuolasta kiitosta. Asennus sujui vaivattomasti, ja valmista tuli etuajassa. Kateruuvien mukana tulee Kingin kantoihin sopiva asennuspää, jossa ruuvit pysyvät vauhdikkaammassakin menossa. Tämän mahdollistaa myös itse ruuvien hieman korkeampi kruunuosa, jota miehet pitävät erityisen hyvänä. “Ja onhan se hienon näköistä, kun ruuvit ovat mustia nyt seuraavat 20 vuotta. Ilman Kingejä olisi niitä ruosteisia päitä näkyvissä jo kymmenen vuoden päästä”, Saarivirta iloitsee.

Helppo asentaa, lastuamattomuus, hyvä pitolujuus ja kattavat takuut. Näillä sanoilla miehet kuvailevat Kingiä. Kolmikerrospinnoitetun, kattopellin kanssa yhtä pitkään kestävän KINGI® kateruuvin kanssa ei tarvitse pelätä ruostumista tai vuotoriskejä. “Tämä on ehdoton peli”, huikkaa Saarivirta vielä lopuksi.

Kolmikerrospinnoitetun, kattopellin kanssa yhtä pitkään kestävän Kingi® kateruuvin kanssa ei tarvitse pelätä ruostumista tai vuotoriskejä.
Insinöörien kateruuvivalinta omalle katolle

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *